2015.05.07.
13:57

Írta: Mademoiselle Marshmallow

Brit sült barack marcipánnal

Én vállalom, hogy egy fárasztó munkanap után kikapcsolódásképpen, vagy hétvégén főzés illetve takarítás közben háttérzaj jelleggel szeretek bugyuta főzős, vagy randizós műsorokat nézni a TV-ben. Az egyik ilyen brit műsorban- a résztvevők vakon, csupán egy menüsor alapján választják ki a leendő randi jelöltjüket-figyeltem fel erre a receptre. Tulajdonképpen sem az alapanyagokban, sem az elkészítésben nincsen semmi ördöngösség, az egyszerű édesség titka a tökéletes összeválogatott ízek összhangjában rejlik. 
marci.png

A műsorban egy idősebb asszony készítette ezt az édességet egy hasonló korú bácsinak, aki állítása szerint ilyen finomat még nem evett. Egyből kíváncsi lettem, hogy vajon tényleg olyan különleges finomságról van-e szó, vagy csak a bácsi így próbált udvarolni.  Utána olvastam, és lám ez egy létező brit tradicionális desszert.

barack.jpg
Igazán kedves számomra a recept, hiszen nagyon-nagyon egyszerű elkészíteni, az ízek pedig tényleg páratlanul harmonizálnak egymással.


Elkészítése:

A barackokat félbevágjuk és kimagozzuk.
Tepsibe helyezzük.
A mag helyére a marcipánból golyót formázunk.
Az egészet jól meglocsoljuk Amaretto likőrrel, és a gyümölcslével.
A marcipánok felszínét megszórjuk egy-egy csipet porcukorral és stiftelt mandulával.
Megsütjük.

Sweet tipp: hidegen és melegen is fogyaszthatjuk. Ne ijedjünk meg,  marcipánok teteje barnás színű lesz, ez nem égés, vagyis de, a cukor karamelizálódott rá a marcipánra, ami egy plusz ízt kölcsönöz az egésznek.


marci2.pngTudom, hogy most nincs szezonja a baracknak,és hogy a friss gyümölcsnek párja nincs, de friss illetve konzerv gyümölcsből isis készítettem már és meg kell mondjam így is, úgy is fenséges.

Összességében ez az egyik legegyszerűbb recept, amivel valaha találkoztam, tényleg nagyon hamar megvan és egy igazi különlegesség, amivel meglephetjük a vendégeinket ebéd után.

Mindenkinek további szép napot és jó barackolást kívánok!

Mademoiselle Marshmallow
www.facebook.com/blogthesweetlife



Szólj hozzá!

Címkék: anglia brit gyors marcipán mandula barack egyszerű különleges narancslé amaretto Anglia baracklé

A bejegyzés trackback címe:

https://thesweetlife.blog.hu/api/trackback/id/tr237381034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása