2013.07.04.
12:00

Írta: Mademoiselle Marshmallow

Jeges-habos csokoládé

Ez a szeszélyes időjárás kikészíti az emberek szervezetét. Még azt se tudjuk eldönteni,hogy hogyan öltözzünk fel. 
Ugyanez a helyzet az evéssel-ivással is, mást kíván az ember a nagy hőségben, és megint mást a hűvösebb időben. A mai receptben az a nagyszerű, hogy ezt az italt akár forrócsokiként, akár jeges-krémes csokoládéként is elkészítheted, és az biztos, hogy bármelyik változatát válaszd is biztosan eltereli a figyelmedet a kiszámíthatatlan időjárásról. jeges_csoki_1.jpg

Elkészítése:

    • Az alapanyagokat gondosan kimérjük
    • A tejet és a tejszínt egy edénybe öntjük.
    • Együtt felmelegítjük, felgőzöljük őket.
    • Ezt a rendelkezésedre álló eszközökhöz mérten többféleképpen végezheted el.
      Ha van gőzölésre, tejhabosításra alkalmas kávéfőzőgéped, akkor azzal tudod a legkönnyebben és a leghatékonyabban elkészíteni.
      Abban az esetben, ha nem rendelkezel ilyen eszközzel, akkor egy kis lábos is tökéletesen megfelel. Kislángon, egy elemes tejhabosítóval folyamatosan kevergesd, de nem kell felforralnod, csak fogyasztásra alkalmas, kellemesen meleg hőmérsékletig melegítsd fel.
    • Add hozzá a csokit, és keverd el benne alaposan, hogy amennyire csak lehet felolvadjon, majd újra gőzöld fel az egészet együtt. 

Ha melegen szeretnéd fogyasztani, akkor az így kapott forró csokit már ihatod is! :)

Sweet tipp: ha elemes tejhabosítód sincs, akkor egy hagyományos kézi habverő is megteszi. Így nem lesz annyira könnyed és krémes a végeredmény, de így is nagyon finom lesz.

 

    • A jeges változathoz vegyél elő egy shakert.
    • Tegyél bele körülbelül 5 db jégkockát, és öntsd rá a forró csokit, majd óvatosan rázd össze.
    • Töltsd 4 decis üvegpohárba, és  ízlés szerint adj hozzá még jégkockát.
    • A tetejét pedig koronázd meg jó nagy adag( kakaóval, vagy fahéjjal megszórt) tejszínhabbal.

 

Sweet tipp: a recept hozzáadott cukrot nem tartalmaz, de ha te még édesebben szereted, akkor a kívánt mennyiségű cukrot még a tejjel együtt gőzöld fel a legelején, esetleg édesítsd glükózsziruppal, vagy az étcsokoládé 1/4 részét helyettesítsd fehércsokoládéval.

 

/A recept alapján, egy személynek ideális, egy négy deciliteres pohárba elegendő forró/jeges csokoládé készíthető el./

PicsArt_1372833805337.jpg

NAGYON JÓ FŐZŐCSKÉZÉST ÉS MÉG JOBB ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

/Mademoiselle Marshmallow/

 



Szólj hozzá!

Címkék: tejszínhab shaker forró csokoládé fehércsokoládé hozzáadott cukor nélkül glükózszirup jeges csokoládé

A bejegyzés trackback címe:

https://thesweetlife.blog.hu/api/trackback/id/tr685381131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.