2013.07.19.
12:00

Írta: Mademoiselle Marshmallow

Meggyes lepény

A mai recept érdekessége, hogy nem én készítettem, hanem az én drága( és nem mellesleg nagyon jó szakács :) ) anyukám.
A hétvégén nagy vendégség volt nálunk, ezért egész nap különböző meleg, és hideg fogásokat készített, de azért szeretett volna valamilyen könnyű desszerttel, süteménnyel is kedveskedni.

Nos, meg kell mondjam, hogy én nem szeretem se a meggyet, se semmit, ami meggyes, de ez valami nagyon finomra sikerült, és amikor a receptet megmutatta, egyből tudtam, hogy ennek itt a helye. 

meggyes_2_1.jpg

Az alapanyagokat gondosan kimérjük.
A tojásokat szétválasztjuk.
A cukrot habosra keverjük a vajjal, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.

Sweet tipp: nagyon fontos, hogy a sárgájákat egyenként adagoljuk, mert ez segíti a tésztánkat, hogy könnyed, és levegős legyen, ne pedig tömör és szivacsos.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a liszttel felváltva adagolva a vajas részhez adjuk.

Sweet tipp: habár, ez az eredeti receptben nem szerepel, én javaslom, hogy a tojásfehérjét sose verjétek cukor nélkül! A vaj kikeveréséhez használt porcukorból vegyünk el keveset, mondjuk a negyedét(még jobb ha ezt a mennyiséget kristálycukorral helyettesítjük) és adjuk a felverés közben, a fehérjéhez, akkor, amikor elkezd kifehéredni a tojás.

Végül a vaníliás cukrot és a rumot is hozzáadjuk.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és a tetejét gondosan megrakjuk a mosott, kimagozott meggyel.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon sütjük, amíg  aranysárgára lesz.

Miután kivettük a sütőből, még melegen porcukrozzuk.
Felkockázva tálaljuk.
 

Sweet tipp: használhatunk friss, befőtt, vagy akár mélyhűtött gyümölcsöt is.

14269770-vintage-background-with-cupcake-and-laces_1.jpg

 

 

NAGYON JÓ SÜTÖGETÉST ÉS MÉG JOBB ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

/Mademoiselle Marshmallow/



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thesweetlife.blog.hu/api/trackback/id/tr635409134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása