2013.08.02.
13:15

Írta: Mademoiselle Marshmallow

Citromtorta

Tegnap volt a nővérem születésnapja, és egyértelműen valamilyen citromos tortát szerettem volna Neki készíteni, mert az a kedvence, ezért keresetem-kutattam  mindenféle citromos recept után, mert nem akartam egy tömény vajkrémet használni. Végül a Piérre Hermé-féle citromkrémet választottam alapnak, majd megspékeltem egy kis fehér csokoládé ganache-sal, (a fehér csoki a másik nagy kedvence..:) ) egy kis tejszínhabbal, plusz egy kis extra citrommal. A végeredménnyel elégedett vagyok, egy nagyon könnyed és kellemesen citromos krém lett.

 

 

Untitled-4_2.jpg

Elkészítése:

Az alapanyagokat gondosan előkészítjük.

A Piérre Hermé-féle citromkrém(ahogy én készítem):

A citromok héját reszeljük, a levét kifacsarjuk.

A héját a porcukorral elkeverjük.

Hozzáadjuk a tojásokat, és kézi habverővel összekeverjük.

Hozzáadjuk a citromok levét és vízfürdő felett besűrűsítjük.

(Körülbelül 80'C-on sűrűsödik.)

Sweet tipp: vigyázzunk, nehogy a tál alja a vízbe érjen, mert akkor a tojásokból rántotta lesz...:)

 

Levesszük a tűzről, néha megkevergetve langyosra hűtjük.

Ekkor adjuk hozzá a vajdarabokat, és botmixerrel homogenizáljuk.

A krémet félretesszük.

 

Sweet tipp: ha valaki találkozik az eredeti recepttel, az ne lepődjön meg, mert az sokkal sokkal több vajjal készül, de nekünk most nincs szükségünk arra amennyiségre.

 

 

 

Fehér csokoládé ganache:

 

A tejszínt forráspontig melegítjük.

 

Sweet tipp: semmiképpen sem forraljuk, csak párat "buggyanjon".

 

Ráöntjük a felkockázott csokidarabokra, majd gondosan elkeverjük.

 

Sweet tipp: ha nem olvadna el teljesen az összes csoki, akkor tegyük a mikróba, 

10-20 másodpercre, majd keverjük meg újra.

 

Mire ezzel megvagyunk, addigra a citromkrémünk kellő hőmérsékletűre hűlt.

Beleöntjük a csokikrémet, és gondosan elkeverjük.

Ekkor adjuk hozzá, a plusz egy deci citromlevet.

 

A maradék tejszínt felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a krémbe.

 

A piskótánkat előkészítjük, és betöltjük a citromkrémünkkel.

Az oldalát és a tetejét is kenjük meg vékonyan.

Tegyük hűtőbe, amíg kicsit megkeményedik a krém.

Ezalatt verjük fel a tejszínt, és készítsünk elő dekoráláshoz citromkarikákat.

Vegyük ki a hűtőből a tortát, és kenjük le szépen mindenhol tejszínhabbal.

A tetejére habzsákból nyomjunk habrózsákat, majd díszítsük a citrommal.

Tegyük újra a hűtőbe, és tálaljuk, miután a hab kicsit megkötött. 

 

 

17205_4.jpg

 

 

NAGYON JÓ SÜTÖGETÉST ÉS MÉG JOBB ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

/Mademoiselle Marshmallow/

 



Szólj hozzá!

Címkék: piskóta citromtorta ganache Piérre Hermé

A bejegyzés trackback címe:

https://thesweetlife.blog.hu/api/trackback/id/tr365439748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.