2013.09.29.
21:00

Írta: Mademoiselle Marshmallow

Bonbon készítés A-tól Z-ig

A bonbon készítés egyre nagyobb divat Magyarországon, sorra nyílnak az ezzel foglalkozó manufaktúrák, de azt kevesen tudják, hogy egy-két eszköz beszerzése, és egy kis gyakorlás után akár mi magunk is elkészíthetjük a saját csokoládé különlegességeinket. 
Ezért készítettem Nektek ezeket a fotósorozatokat, amiket tanulmányozva és a leírást hozzáolvasva, egy kis gyakorlással bárki elkészítheti álmai bonbonját!

1..jpg

Mint erről már korábbi bejegyzéseimben is írtam, a csokizás lelke a temperálás. 
Ezt sajnos nem tudjuk elkerülni, kivéve, ha igazi csokoládé helyett tortabevonót használunk.
2._1.jpg

Elkészítése:

Az eszközöket előkészítjük, a csokoládét letemperáljuk.
A polikarbonát formát eltisztítjuk, majd hősugárzóval enyhén felmelegítjük.
Merőkanál segítségével a forma kétharmadára öntjük a csokoládét, majd egy szélesebb spaklival egyenletesen szétterítjük a forma egész hosszában, hogy az összes kis lyukacska megteljen csokoládéval.
Az asztal szélén megütögetjük a formát, hogy a légbuborékok távozzanak.
A csokis edényünk fölé fordítjuk, fejjel lefelé a formát, és hagyjuk, hogy kicsöpögjön a felesleg, és csak a hüvelynek való csokoládémennyiség maradjon a formában.
(Ha magától nem folyna ki, akkor kicsit megütögetjük, majd a spaklival szépen lehúzzuk a felesleget.)
A formát fejjel lefelé az asztalra borítjuk, és kis idő elteltével onnan felemeljük, és hűtőbe tesszük.
Miután megszilárdult, nyomózsák segítségével tetszőleges töltelékkel töltjük.
Ezután, a hüvelyezéshez hasonlóan temperált csokoládét öntünk a forma kétharmadára,  amit a spaklival, egy határozott mozdulattal elkenünk.
Visszatesszük a hűtőbe.(képen nem szerepel..)
Dermedés után a formából kiborítjuk.
Igény szerint díszítjük, tálaljuk, és megesszük. :)

 

Sweet tipp: hősugárzó helyett hajszárítót is használhatsz, illetve a forma eltisztításánál vigyázz, hogy az ne maradjon vizes, a legjobb ha csak papírtörlővel kitörölgeted.

 

NAGYON JÓ GYAKORLÁST, ÉS MÉG SZEBB BONBONOKAT KÍVÁNOK!

/Mademoeiselle Marshmallow/



Szólj hozzá!

Címkék: csokoládé bonbon ganache temperálás bonbon készítés

A bejegyzés trackback címe:

https://thesweetlife.blog.hu/api/trackback/id/tr55536727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.