2013.10.15.
10:40

Írta: Mademoiselle Marshmallow

A Répatorta

Évekkel ezelőtt jött rám ez a nagy répatorta láz. Mindenhol receptek után kerestem-kutattam. Egy csomó verziót kipróbáltam, de volt amelyik túl száraz, volt amelyik túl édes volt, vagy egyszerűen csak a répához nem volt köze az alapanyagoknak. Aztán valahol(?) rábukkantam erre a receptre, és ez maga volt
A Répatorta
Az állaga nem szivacsos, hanem kellemesen lágy, piskóta szerű, de mégse, mert a répa valami olyan extra ízt és állagot ad neki, ami felejthetetlen. A tetején az egyszerű máz, a kis marcipán répával pedig tökéletesen kiegészíti, nincs szükség lekvárra, vagy dzsemre, ami elnyomja a tésztát.
...Na jó, azért azzal se rossz....:)repareceptlap_3.jpg
Elkészítése:

Az alapanyagokat gondosan előkészítjük.

A répákat megpucoljuk, és lereszeljük.
A tojássárgát, a vajjal, és az olajjal jó alaposan elkeverjük.
Majd ehhez adjuk a répát, a vaníliás cukrot, és a liszttel alaposan elkevert sütőport, fahéjat, és gyömbért.
Vajjal kikent, és lisztezett tortakarikába öntjük a masszát.
Előmelegített 180'C-os sütőben készre sütjük.

A mázhoz felmelegítjük a vajat, nem kell hogy forró, folyékony állagú legyen, csak meleg.
Ekkor hozzáadjuk a porcukrot, robotgéppel habosítjuk, majd ehhez jön a citromlé, és a fehérje, amivel tovább keverjük, amíg hűl, és krémszerű állaga nem lesz.

A mázat a tortára kenjük, hagyjuk megdermedni, majd marcipán répácskákkal, vagy fél dióval díszítjük.

Sweet tipp: a marcipánrépákat  készen is megvásárolhatod, de akár Te is könnyedén elkészítheted.


repatortaa.jpg

NAGYON JÓ SÜTÖGETÉST, DE MÉG JOBB ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

/Mademoiselle Marshmallow/



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thesweetlife.blog.hu/api/trackback/id/tr555568934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.