2013.11.25.
16:15

Írta: Mademoiselle Marshmallow

Amerikai hét: pancake

Az ismerőseim között is sokan vannak, akik nem tudják, hogy Amerikában születtem. Igazából nem sokat változtat ez a mindennapjaimon, hiszen az óvodát már itt Magyarországon kezdtem, de azért egy kicsit mindig különlegességként gondoltam rá, főleg azért, mert nem megszokott módon kórházban, hanem otthon születtem.
Habár alapjáraton nem vagyok  Amerika-mániás, de álmom, hogy egyszer eljussak a szülőhazámba.
Éppen ezért úgy döntöttem, hogy idén, az amerikai nemzeti ünnep, a Hálaadás alkalmából ezen a héten amerikai hetet tartok.

Első receptnek a tipikus amerikai finomságot, a pancake-et választottam. Ezt ők előszeretettel fogyasztják reggelire juharsziruppal, és gyümölccsel.

pancakelapj_1.jpg

Gondoltam az egészségtudatos olvasókra is, ezért a mai receptlapon mindkét változat hozzávalóit feltüntettem.

Sweet tipp: zablisztet könnyen készíthetsz zabpehely és egy jó teljesítményű daráló segítségével.- a zabpehely sokkal olcsóbb, mint a zabliszt.

Elkészítése:

Az alapanyagokat előkészítjük, és gondosan kimérjük.
A tojást egy tálba ütjük, és villával felverjük, úgy, mint mikor rántottát készítünk.
Hozzáadjuk a cukrot, és azzal is elkeverjük.
Most a sütőporral elkevert lisztet és a tejet felváltva adagoljuk a masszához, miközben folyamatosan kevergetjük, hogy nehogy becsomósodjon.

Sweet tipp: ha túl sűrű, nyugodtan adjunk hozzá még tejet, illetve, ha híg, akkor plusz lisztet. Végeredménynek a magyar palacsintatésztánál folyékonyabb masszát kell kapnunk.

Nagyon pici olajat melegítünk kisebb méretű serpenyőbe.
(Hagyományos méretű is lehet, de akkor kicsit macerásabb elsőre ráérezni, hogy ne folyjon szét.)
A forró serpenyőbe adagolunk körülbelül egy merőkanálnyit a tésztából.

Rövid időn belül pici lyukak fognak keletkezni a felületén, ez a pancake lényege, mert amikor elkészült, és egymásra rétegezzük, majd leöntjük mézzel, illetve juharsziruppal, akkor ezeken a réseken keresztül átfolyik a nektár az alsóbb szintekre. :)
pancakelap.jpgKis idő elteltével egy spatula segítségével megfordítjuk.
Azt, hogy mikor jött el az ideje a fordításnak, azt a hagyományos palacsinta készítésénél is használatos módszerrel ellenőrizhetjük. Fogjuk meg a serpenyő nyelét és kezdjük el hullámmozgásban rázogatni jobbra-balra, hogy lássuk elválik-e a tészta az edény aljától.
Ha mocorog, akkor fordítsuk meg, ha azonban a megfordított pancake színével nem vagyunk elégedettek nyugodtan fordítsuk vissza, majd egy picit később kezdjük meg a másik oldal sütését.

Vigyázzunk, mert a másik oldala hamarabb megsül.
Az elkészült pancaket szedjük egy tálba, majd nekiláthatunk az újabb adag kisütésének.
(Ebből az adagból három pancake készíthető, és ijedjünk meg, mer általában az első nem sikerül tökéletesen.)

Rétegezzük egymásra az amerikai palacsintákat, úgy, hogy két szint közé gyümölcsöt teszünk.
Majd felülről csurgassunk rá juharszirupot, vagy mézet.
Fogyasszuk egészséggel.

www.facebook.com/blogthesweetlife

TOVÁBBI NAGYON SZÉP NAPOT ÉS MÉG JOBB SÜTÖGETÉST KÍVÁNOK!
/Mademoiselle Marshmallow/



Szólj hozzá!

Címkék: amerika palacsinta pancake kókuszolaj zabliszt

A bejegyzés trackback címe:

https://thesweetlife.blog.hu/api/trackback/id/tr125639392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.