2013.06.24.
11:51

Írta: Mademoiselle Marshmallow

A főzött puding, avagy az egyszerű sárgakrém

Ha valaki hobbi szinten, vagy komolyabban cukrászkodással kezd el foglalkozni, akkor nagyon hamar megismerkedik a sárgakrémmel, más néven a cukrászkrémmel. Ez tulajdonképpen egy tejből, cukorból, tojásból, vaníliából és lisztből főzött puding, amit előszeretettel használnak többféle sütemény elkészítésénél is. A következő recept az egyik legegyszerűbb, és legfinomabb, amit eddig próbáltam.
rozscardsargakrem_1.jpg

Elkészítése:

  • Az alapanyagokat gondosan kimérjük.
  • Vízgőz felett egy kézi habverő segítségével gondosan a kívánt sűrűségűre sűrítjük, ügyelve arra, hogy nehogy becsomósodjon.
  • (Célszerű először a lisztet a még hideg tejben eloszlatni, ez nagyban megkönnyíti a munkánkat!)
  • Ha elértük a kívánt állagot, a felhasználásnak megfelelően, hideg vízfürdőben lehűtjük, vagy még melegen használjuk. 

 

Sweet tipp: Mielőtt levennénk a tűzről, keverjünk bele 15 dkg vajat, amíg teljesen egynemű lesz. Ettől még krémesebb, karakteresebb pudingot kapunk.

 

Felhasználása:

Számtalan sütemény és desszert elkészítésénél szükségünk lehet rá, de akár önmagában, friss vagy aszalt gyümölccsel fogyasztva is megállja a helyét.

 

Példák:

  • *Képviselőfánk
  • *Oroszkrém torta
  • *Gyümölcsös kosárkák
  • *Krémes
  • *Pohárkrémek

17205.jpg

Sweet tipp: Az arányokat megváltoztatva,( 2 evőkanál cukor, egy evőkanál vaníliás cukor, és két evőkanál kakaópor) nagyon finom csokis(kakaós) krémet kapunk. 

 

Sweet tipp: Mandulatejjel, nyírfacukorral és igazi vaníliával készített változatát még a cukorbetegek, illetve laktózérzékenyek is fogyaszthatják! (Vaníliarúd helyett egy kis kupak esszencia is megteszi..)

 

NAGYON JÓ FŐZŐCSKÉZÉST ÉS MÉG JOBB ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

/Mademoiselle Marshmallow/

 

 

 



komment

Címkék: képviselőfánk mandulatej nyírfacukor sárgakrém főzött puding

A bejegyzés trackback címe:

https://thesweetlife.blog.hu/api/trackback/id/tr745362899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slopa21 2013.06.24. 13:34:54

Sose gondoltam volna, hogy por nélkül is lehet pudingot készíteni, ki is próbálom gyorsan nagyon jól hangzik :)

Mademoiselle Marshmallow 2013.06.24. 14:32:16

Kedves Slopa21!
Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet a recept. Sokkal lágyabb és krémesebb ízű lesz, mint a porból készült. Remélem ízleni fog! :) Nézz fel máskor is a thesweetlife blogra, biztos találsz majd kedvedre való recepteket, ötleteket! Szép napot! Mademoiselle Marshmallow
süti beállítások módosítása