Ha valaki hobbi szinten, vagy komolyabban cukrászkodással kezd el foglalkozni, akkor nagyon hamar megismerkedik a sárgakrémmel, más néven a cukrászkrémmel. Ez tulajdonképpen egy tejből, cukorból, tojásból, vaníliából és lisztből főzött puding, amit előszeretettel használnak többféle sütemény elkészítésénél is. A következő recept az egyik legegyszerűbb, és legfinomabb, amit eddig próbáltam.
Elkészítése:
- Az alapanyagokat gondosan kimérjük.
- Vízgőz felett egy kézi habverő segítségével gondosan a kívánt sűrűségűre sűrítjük, ügyelve arra, hogy nehogy becsomósodjon.
- (Célszerű először a lisztet a még hideg tejben eloszlatni, ez nagyban megkönnyíti a munkánkat!)
- Ha elértük a kívánt állagot, a felhasználásnak megfelelően, hideg vízfürdőben lehűtjük, vagy még melegen használjuk.
Sweet tipp: Mielőtt levennénk a tűzről, keverjünk bele 15 dkg vajat, amíg teljesen egynemű lesz. Ettől még krémesebb, karakteresebb pudingot kapunk.
Felhasználása:
Számtalan sütemény és desszert elkészítésénél szükségünk lehet rá, de akár önmagában, friss vagy aszalt gyümölccsel fogyasztva is megállja a helyét.
Példák:
- *Képviselőfánk
- *Oroszkrém torta
- *Gyümölcsös kosárkák
- *Krémes
- *Pohárkrémek
Sweet tipp: Az arányokat megváltoztatva,( 2 evőkanál cukor, egy evőkanál vaníliás cukor, és két evőkanál kakaópor) nagyon finom csokis(kakaós) krémet kapunk.
Sweet tipp: Mandulatejjel, nyírfacukorral és igazi vaníliával készített változatát még a cukorbetegek, illetve laktózérzékenyek is fogyaszthatják! (Vaníliarúd helyett egy kis kupak esszencia is megteszi..)
NAGYON JÓ FŐZŐCSKÉZÉST ÉS MÉG JOBB ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!
/Mademoiselle Marshmallow/
Utolsó kommentek