"Ki a rózsát szereti, tövisét is eltűri."
Amikor a sütemények, torták díszítése kerül szóba, sokan egyből a virágokra, azon belül is a rózsára asszociálnak. Már-már kicsit közhelyesnek, és unalmasnak tarthatnánk, a modern formatorták világában, ugyanakkor egyetlen egy tökéletesen elkészített rózsa is képes egy tortát hihetetlenül előkelővé, és sikkessé varázsolni.
Elkészítése:
Amire feltétlenül szükséged lesz:
-bármilyen ehető, levegőn száradó massza
(pl: cukortészta, marcipán, fondant)
-golyós eszköz
(szirmok elvékonyításához)
-műanyag "sodrófa"
-2féle rózsa kiszúró
-kiskanalak
Sweet tipp: minél vékonyabbak a szirmok, a virág annál élethűbbnek látszik.
Elkészítése:
A masszát kinyújtjuk, egy kis részből pedig kialakítjuk a "bibét".
(kezünkkel kis gombócot gurítgatunk, aminek az egyik felét megcsípve elvékonyí
tjuk.)
Kiszaggatunk hét, ha teltebb rózsát szeretnénk, akkor tizenhárom szirmot.
A másik eszköz segítségével is szaggatunk, összesen két virágformát.
Minden kivágott részt elvékonyítunk a golyós eszköz segítségével.
A hét, vagy tizenhárom elvékonyított szirmot fektessük a kiskanalakra, és hagyjuk ott pihenni, amíg szükségünk nem lesz rájuk.Az egyik virágformának a közepére helyezzük a "bibét", majd a szirmokat szépen sorjában ráhajtjuk a bibére.
A másik virágforma sziromrészeit két oldalról felpöndörítjük, majd az egészet fejjel lefelé megfordítjuk.
Ezt az előbb elkészített bimbó alá tesszük, és úgy, mint az előbb, ennek a szirmait is felhajtogatjuk.
Itt meg is állhatunk, hiszen már így is elég szép a rózsánk.
Azonban, ha teltebb, kinyílottabb rózsát szeretnénk kapni, akkor folytassuk a hét szirom felhelyezésével. (Ha szükséges ecsettel egy kicsit vizezzük be őket, hogy jobban tapadjanak a bimbóra.)
A levegőn hagyjuk megszikkadni, és kész is!
További képek hamarosan a galériában.
Sweet tipp: a gyakorláshoz, sőt később is bőven elég műanyag golyós eszköz. Akinek sikerül ráéreznie, az azzal is nagyon szépen el tudja vékonyítani a szirmokat, azonban később, ha valaki komolyabban szeretne ezzel foglalkozni, akkor megéri elgondolkozni a fémen, már csak azért is, mert az időtállóbb.
NAGYON JÓ GYAKORLÁST ÉS MÉG SZEBB EREDMÉNYT KÍVÁNOK!
/Mademoiselle Marshmallow/
Utolsó kommentek