2013.10.03.
08:00

Írta: Mademoiselle Marshmallow

A rózsa készítése

"Ki a rózsát szereti, tövisét is eltűri."

rozsaka.jpg

Amikor a sütemények, torták díszítése kerül szóba, sokan egyből a virágokra, azon belül is a rózsára asszociálnak. Már-már kicsit közhelyesnek, és unalmasnak tarthatnánk, a modern formatorták világában, ugyanakkor egyetlen egy tökéletesen elkészített rózsa is képes egy tortát hihetetlenül előkelővé, és sikkessé varázsolni.

Elkészítése:


eszkozok_1.jpgAmire feltétlenül szükséged lesz:

-bármilyen ehető, levegőn száradó massza
(pl: cukortészta, marcipán, fondant)

-golyós eszköz
(szirmok elvékonyításához)

-műanyag "sodrófa"

-2féle rózsa kiszúró

-kiskanalak

 

Sweet tipp: minél vékonyabbak a szirmok, a virág annál élethűbbnek látszik.

Elkészítése:

A masszát kinyújtjuk, egy kis részből pedig kialakítjuk a "bibét".
(kezünkkel kis gombócot gurítgatunk, aminek az egyik felét megcsípve elvékonyí

tjuk.)
Kiszaggatunk hét, ha teltebb rózsát szeretnénk, akkor tizenhárom szirmot.
A másik eszköz segítségével is szaggatunk, összesen két virágformát.
Minden kivágott részt elvékonyítunk a golyós eszköz segítségével.
A hét, vagy tizenhárom elvékonyított szirmot fektessük a kiskanalakra, és hagyjuk ott pihenni, amíg szükségünk nem lesz rájuk.Az egyik virágformának a közepére helyezzük a "bibét", majd a szirmokat szépen sorjában ráhajtjuk a bibére.

A másik virágforma sziromrészeit két oldalról felpöndörítjük, majd az egészet fejjel lefelé megfordítjuk.
Ezt az előbb elkészített bimbó alá tesszük, és úgy, mint az előbb, ennek a szirmait is felhajtogatjuk.

Itt meg is állhatunk, hiszen már így is elég szép a rózsánk.

Azonban, ha teltebb, kinyílottabb rózsát szeretnénk kapni, akkor folytassuk a hét szirom felhelyezésével. (Ha szükséges ecsettel egy kicsit vizezzük be őket, hogy jobban tapadjanak a bimbóra.)
A levegőn hagyjuk megszikkadni, és kész is!

golyos_1.jpgkulonbseg.jpg

 

 kanal_1.jpg

bibe.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 További képek hamarosan a galériában.

 

Sweet tipp: a gyakorláshoz, sőt később is bőven elég műanyag golyós eszköz. Akinek sikerül ráéreznie, az azzal is nagyon szépen el tudja vékonyítani a szirmokat, azonban később, ha valaki komolyabban szeretne ezzel foglalkozni, akkor megéri elgondolkozni a fémen, már csak azért is, mert az időtállóbb.

 

 

NAGYON JÓ GYAKORLÁST ÉS MÉG SZEBB EREDMÉNYT KÍVÁNOK!

/Mademoiselle Marshmallow/



Szólj hozzá!

Címkék: marcipán cukorvirágok golyós eszköz

A bejegyzés trackback címe:

https://thesweetlife.blog.hu/api/trackback/id/tr535547986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása