2013.12.11.
18:13

Írta: Mademoiselle Marshmallow

Szalonczukkedli

Ééééés eljött ez a nap is. Elkészítettem életem első szaloncukrait. Ajánlom Mindenkinek, akinek még nem sikerült hangulatba hoznia magát. Jó kis karácsonyi dalválogatás, és egy bögre forralt bor társaságában elkészíteni ezeket a csodaszép szaloncukrokat garantáltan ünnepi hangulatba varázsol Mindenkit.

szalonczukkedli.pngTöbbféle ízt kipróbáltam, nem lett mind tökéletes, de a kókuszos, na az hihetetlenül jól sikerült. Először megijedtem, mert azt hittem nem fogom tudni formálni az állaga miatt, de végül nagyon jó lett, és szerintem finomabb, mint bármelyik bolti, amit valaha ettem.

szlapom.jpg


Elkészítése:

A vizet a cukorral, és egy kis citromlével együtt egy kis lábasba öntjük.
Cukorszirupot készítünk. (Körülbelül 115 'C-nál van kész.)
Amikor elértük a kellő sűrűséget, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és a mézet.
Pár percig még főzzük így együtt a masszát.
Hűlni hagyjuk.
Szobahőmérséklten hozzáadjuk a kókuszolajat/vajat.
(Esetleg kevés olvasztott fehér csokoládét.)

Egyneművé kevergetjük, és hagyjuk kihűlni.
Kézzel kialakítjuk a szaloncukor formákat.
Sweet tipp: A formázásnál még adhatunk hozzá plusz reszeléket, hogy könnyebben lehessen formázni.

10-15 percre a hűtőbe tesszük.
A csokoládét felolvasztjuk és letemperáljuk.


Mártóvilla segítségével egyesével kimártjuk a szaloncukorkákat.
Sütőpapírral bélelt tálcára rakosgatjuk.

Sweet tipp: Ahol a papírral érintkezik, ott kis talp fog kialakulni, mint a gyári fajtának. Nem kell félni, hogy odaragad, mert ha jól temperáltunk, pillanatok alatt megköt a csokoládé, és könnyedén leemelhetjük a papírról.
Amikor megszilárdul a csokoládéburok készítsük elő a csomagolóanyagokat.
Vágjunk belőle megfelelő nagyságú téglalapalakokat. 
Helyezzük bele a csokinkat, és a két végét határozott mozdulattal csavaríntsuk el.
Kész is a finom, házi szaloncukor.
Nekem ebből a mennyiségből 25 darab lett.

Nagyon egyszerű még a marcipános változat is.
Ha túl kemény a massza, lazíthatjuk valamilyen likőrrel, vagy akár kávéval, és megbolondíthatjuk pisztáciával, vagy más maggal, esetleg aszalékkal. Ezt ugyanúgy formázzuk, és kimártjuk.

szalonlap.jpg

www.facebook.com/blogthesweetlife

NAGYON JÓ KÉSZÜLŐDÉST ÉS MÉG FINOMABB SZALONCUKROKAT KÍVÁNOK!
/Mademoiselle Marshmallow/



Szólj hozzá!

Címkék: csokoládé szaloncukor kókusz temperálás

A bejegyzés trackback címe:

https://thesweetlife.blog.hu/api/trackback/id/tr625686265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása