Ééééés eljött ez a nap is. Elkészítettem életem első szaloncukrait. Ajánlom Mindenkinek, akinek még nem sikerült hangulatba hoznia magát. Jó kis karácsonyi dalválogatás, és egy bögre forralt bor társaságában elkészíteni ezeket a csodaszép szaloncukrokat garantáltan ünnepi hangulatba varázsol Mindenkit.
Többféle ízt kipróbáltam, nem lett mind tökéletes, de a kókuszos, na az hihetetlenül jól sikerült. Először megijedtem, mert azt hittem nem fogom tudni formálni az állaga miatt, de végül nagyon jó lett, és szerintem finomabb, mint bármelyik bolti, amit valaha ettem.
Elkészítése:
A vizet a cukorral, és egy kis citromlével együtt egy kis lábasba öntjük.
Cukorszirupot készítünk. (Körülbelül 115 'C-nál van kész.)
Amikor elértük a kellő sűrűséget, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és a mézet.
Pár percig még főzzük így együtt a masszát.
Hűlni hagyjuk.
Szobahőmérséklten hozzáadjuk a kókuszolajat/vajat.
(Esetleg kevés olvasztott fehér csokoládét.)
Egyneművé kevergetjük, és hagyjuk kihűlni.
Kézzel kialakítjuk a szaloncukor formákat.
Sweet tipp: A formázásnál még adhatunk hozzá plusz reszeléket, hogy könnyebben lehessen formázni.
10-15 percre a hűtőbe tesszük.
A csokoládét felolvasztjuk és letemperáljuk.
Mártóvilla segítségével egyesével kimártjuk a szaloncukorkákat.
Sütőpapírral bélelt tálcára rakosgatjuk.
Sweet tipp: Ahol a papírral érintkezik, ott kis talp fog kialakulni, mint a gyári fajtának. Nem kell félni, hogy odaragad, mert ha jól temperáltunk, pillanatok alatt megköt a csokoládé, és könnyedén leemelhetjük a papírról.
Amikor megszilárdul a csokoládéburok készítsük elő a csomagolóanyagokat.
Vágjunk belőle megfelelő nagyságú téglalapalakokat.
Helyezzük bele a csokinkat, és a két végét határozott mozdulattal csavaríntsuk el.
Kész is a finom, házi szaloncukor.
Nekem ebből a mennyiségből 25 darab lett.
Nagyon egyszerű még a marcipános változat is.
Ha túl kemény a massza, lazíthatjuk valamilyen likőrrel, vagy akár kávéval, és megbolondíthatjuk pisztáciával, vagy más maggal, esetleg aszalékkal. Ezt ugyanúgy formázzuk, és kimártjuk.
www.facebook.com/blogthesweetlife
NAGYON JÓ KÉSZÜLŐDÉST ÉS MÉG FINOMABB SZALONCUKROKAT KÍVÁNOK!
/Mademoiselle Marshmallow/
Utolsó kommentek