Nemsokára beköszöntenek a hideg téli esték, amikor az embernek nincs kedve máshoz, mint otthon bekuporodni egy meleg pokrócba, elővenni egy régóta halogatott regényt, és élvezni az otthon melegét. Nagyszerű társ ezeken a napokon ez a trüffel, ami finom-puha, mézédes datolyát rejt magában, és egyetlen egy hibája van csak, az, hogy nem veti meg az alkoholt.
Sweet tipp: datolya nélkül is fenséges, de ha már beletesszük, akkor ne azt a közértekben általában kapható, műanyag rúdra felszúrt, szikkadt változatot válasszuk, hanem menjünk be egy arab delikáteszbe, és ott szerezzük be a finomságot.
Annak, aki még nem készített trüffelt, ajánlom a Truffes latte Vanille című bejegyzést.
Elkészítése:
Az alapanyagokat gondosan kimérjük.
A tejszín a glükózsziruppal forráspontig melegítjük.(Nem forraljuk.)
A tej-, és étcsokoládé keverékére öntjük, majd gondosan elkeverjük.
Amikor kb. 40'C-ra hűlt, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű(!) vajat, és a Brandyt, majd ezzel is egyneművé keverjük.
Tablírozzuk.
Sorban egymás mellé helyezzük a magtalanított datolyákat.
Habzsák segítségével kis(kb. 6-7 grammos) halmokat nyomunk, minden egyes datolyára.
Rövid ideig hűtőben pihentetünk.
A kezünkkel egyenletes gombócokká formáljuk a kinyomott halmokat.
Letemperáljuk az étcsokoládét.
Maszkírozzuk a trüffelgolyókat, majd megforgatjuk őket durvára darált dió, és kristálycukor keverékében.
Kész is!
www.facebook.com/blogthesweetlife
TOVÁBBI NAGYON SZÉP NAPOT ÉS KELLEMES IDŐTÖLTÉST KÍVÁNOK A BUNDÁS TRÜFFEL TÁRSASÁGÁBAN!
/Mademoiselle Marshmallow/
Utolsó kommentek