Kezdeném azzal, hogy allergiás vagyok a levendulára, nem tudok megmaradni egy légtérben vele, anélkül, hogy fintorognék, tüsszentenék, vagy krákognék..de ez...ez a trüffel, ez valami hihetetlen, ez az egyik legfinomabb édesség, amit valaha kóstoltam. Nem hivalkodóan levendulás, nem az a szappanos utóízű gejl valami, hanem úgy tökéletes, ahogy van.
Sweet tipp: Abban az esetben, ha még nem készítettél trüffelt, ajánlom figyelmedbe a "Truffes latte vanille" című bejegyzésemet, amiben egy kávés-vaníliás trüffelt mutatok be, és itt eléggé részletesen leírom a kis csokigolyók készítésének a fortélyait.
Elkészítése:
Az alapanyagokat gondosan előkészítjük, és kimérjük.
A vajat kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, mire használnunk kell.
A csokikat egy műanyag tálba összeöntjük, és a mikróban megmelegítjük.
(Tartsuk be a harminc másodperces szabályt!)
A tejszínt a glükózsziruppal, és a mozsárban megtört cubeb borssal forráspontig melegítjük. (Nem forraljuk!)
15-20 percig állni hagyjuk, majd újra felhevítjük.
Szűrűn át a csokira öntjük.
Gondosan összekeverjük.
40 'C-on belekeverjük a felkockázott vajat.
Most csepegtetjük bele a levendulaolajat, és azt is elkeverjük.
Egy tepsibe kiöntjük, szétterítjük, és egy órát pihentetjük.
Tablírozzuk, amíg el nem érjük a kívánt sűrűséget.
Nyomózsákból 8 grammos halmokat nyomunk.
Hűtjük, ha szükséges.
Étcsokoládéba maszkírozzuk.
Cukrozatlan kakaóporban meghempergetjük, és tálaljuk.
NAGYON JÓ FŐZŐCSKÉZÉST ÉS MÉG JOBB ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!
/Mademoiselle Marshmallow/
Utolsó kommentek