2013.09.03.
08:00

Írta: Mademoiselle Marshmallow

Levendulás trüffel

Kezdeném azzal, hogy allergiás vagyok a levendulára, nem tudok megmaradni egy légtérben vele, anélkül, hogy fintorognék, tüsszentenék, vagy krákognék..de ez...ez a trüffel, ez valami hihetetlen, ez az egyik legfinomabb édesség, amit valaha kóstoltam. Nem hivalkodóan levendulás, nem az a szappanos utóízű gejl valami, hanem úgy tökéletes, ahogy van. 
Untitled-2_3.jpg

Sweet tipp: Abban az esetben, ha még nem készítettél trüffelt, ajánlom figyelmedbe a "Truffes latte vanille" című bejegyzésemet, amiben egy kávés-vaníliás trüffelt mutatok be, és itt eléggé részletesen leírom a kis csokigolyók készítésének a fortélyait.

Elkészítése:

Az alapanyagokat gondosan előkészítjük, és kimérjük.
A vajat kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, mire használnunk kell.
A csokikat egy műanyag tálba összeöntjük, és a mikróban megmelegítjük.
(Tartsuk be a harminc másodperces szabályt!)
A tejszínt a glükózsziruppal, és a mozsárban megtört cubeb borssal forráspontig melegítjük. (Nem forraljuk!)
15-20 percig állni hagyjuk, majd újra felhevítjük.
Szűrűn át a csokira öntjük.
Gondosan összekeverjük.
40 'C-on belekeverjük a felkockázott vajat.
Most csepegtetjük bele a levendulaolajat, és azt is elkeverjük.
Egy tepsibe kiöntjük, szétterítjük, és egy órát pihentetjük.
Tablírozzuk, amíg el nem érjük a kívánt sűrűséget.
Nyomózsákból 8 grammos halmokat nyomunk.
Hűtjük, ha szükséges.
Étcsokoládéba maszkírozzuk.
Cukrozatlan kakaóporban meghempergetjük, és tálaljuk.

PicsArt_1372865856850.jpg

NAGYON JÓ FŐZŐCSKÉZÉST ÉS MÉG JOBB ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

/Mademoiselle Marshmallow/



Szólj hozzá!

Címkék: trüffel tablírozás Truffes latte vanille maszkírozás harminc másodperces szabály

A bejegyzés trackback címe:

https://thesweetlife.blog.hu/api/trackback/id/tr835489009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása