Szinte hihetetlen, hogy megint eljött a december, pénteken pedig már a Mikulás csusszan be a keményen. Ilyenkor már érdemes elkezdenünk az ünnepi finomságok sütögetését, hogy a kellő hangulatba hozzuk magunkat.
Ezek a csokoládés felhőcskék nálam elmaradhatatlan kellékei a decembernek. Különlegesen finom íze, és rusztikus külseje miatt műanyag zacskóba csomagolva, és szép szalaggal átkötve remek ajándék lehet szeretteinknek, de akár a Mikulásnak bekészített tej mellé is tehetünk belőle egy pár szemet.
Elkészítése:
Az alapanyagokat alaposan mérjük ki, és készítsük elő.
A csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett, vagy a mikróban.
(Betartva a harminc másodperces szabályt.)
A vajat szintén olvasszuk fel.
Egy tálban keverjük össze az olvasztott vajat, csokoládét, a mézet, és a cukrot.
Adjuk hozzá a tojásokat egyesével, majd a vaníliaaromát, és a fahéjat.
Végül szitáljuk bele a sóval, és sütőporral elkevert lisztet.
Takarjuk le egy alufóliával, majd hagyjuk hűlni legalább négy órán át.
Melegítsük elő a sütőt 180'C-ra.
Készítsünk elő egy tepsit, és béleljük ki sütőpapírral.
Gombócgassuk ki a masszát, majd egyesével forgassuk meg őket porcukorban.
Eztán helyezzük Őket a tepsibe.
Körülbelül 10-12 perc alatt süssük készre a gombócokat.
Mielőtt leszednénk, és rácsra szednénk őket, hagyjuk még pár percig a meleg tepsin.
Sweet tipp: Nagyon fontos, hogy a massza hideg legyen a sütés előtt, különben a végeredménynek nem ilyen szép pöffetegeket, hanem lapos kekszeket fogunk kapni.
Sweet tipp: Benedvesített ujjakkal könnyebben megy a gombócgatás!
www.facebook.com/blogthesweetlife
TOVÁBBI NAGYON SZÉP NAPOT, ÉS KELLEMES ÜNNEPI KÉSZÜLŐDÉST KÍVÁNOK!
/Mademoiselle Marshmallow/
Utolsó kommentek