2013.09.22.
17:59

Írta: Mademoiselle Marshmallow

Mustache Donut/ Szalagos fánk helyett, bajszos fánk

Az egész úgy kezdődött, hogy megláttam az interneten egy fánkreceptet, amit nem olajban, hanem formában kell kisütni. Rögtön elkezdtem keresgélni, hogy hol lehet ilyet venni, és nem sokára, a keresőbe beírva, találtam egy hirdetést, hogy valaki árulja az alig használt csodafánk-készletét, mondván, hogy neki nincs ideje ilyesmivel vesződni. Eredeti csomagolásban, három méretű, és két fazonú(teli, illetve lyukacsos) fánkok készítésére alkalmas formák, és mindez a munkahelyemtől mindössze 5 percre, így nem volt kérdéses, hogy másnap már az én konyhámban fognak csücsülni a formák, várva, hogy itt végre beteljesíthessék a sorsukat.
Így is lett, ráadásul, amit tényleg nem gondoltam volna, a csomagban egy különböző fejekkel ellátott "krémnyomó", és egy receptes füzet is volt.
ms_1_1.jpg

Elkészítése:

Az alapanyagokat gondosan kimérjük.
A szárazanyagokat, mint a liszt, sütőpor, só, és a cukor egy tálban összekeverjük.
Egy másik tálba ütjük a tojást, amit egy kicsit felverünk villával, mintha rántottát készítenénk, ehhez adjuk az olajat és a tejet, illetve a vanília aromát,
Ezután a két tál tartalmát alaposan összekeverjük.
A formákat háromnegyedig töltsük meg a masszával.
160'C-on, körülbelül 10 percig süssük.

Sweet tipp: legkönnyebben úgy tudjuk a formát megtölteni, ha a kezünket kicsit bevizezzük, és azzal lapogatjuk le szépen a tésztát.

Amíg sülnek, előkészítjük a csokoládét.(felmelegítjük, és temperáljuk.)

Sweet tipp: ha tortabevonót használunk, akkor nincs szükség temperálásra.

A munkafelületet celofánnal letakarjuk.
Sütőpapírból zsákot formálunk, és beletöltjük a csokoládét, majd óvatosan nyomva belőle a csokit, kialakítjuk a bajuszformát.
Hagyjuk megszáradni. (Szükséges esetén a hűtőbe tesszük.)
Miután megdermedt megfordítjuk, így szép sima felületet kapunk.

A kisült, kihűlt fánkokra cseppentünk egy kicsit az olvasztott csokoládéból, és felragasztjuk a "mustache"-okat.
Ezután két pöttyöt teszünk a szemének.

Sweet tipp: a fánkokat nyomózsák segítségével meg is tölthetjük belülről, például nutellával, csokival, lekvárral...

PicsArt_1379857500288_1.jpg

A receptben leírt adagból, 12 kicsi fánk, vagy hat nagy fánk készíthető el.

NAGYON JÓ SÜTÖGETÉST ÉS MÉG JOBB ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

/Mademoiselle Marshmallow/



Szólj hozzá!

Címkék: csokoládé fánk étcsokoládé mustache temperálás olaj nélküli sütés papírzsák

A bejegyzés trackback címe:

https://thesweetlife.blog.hu/api/trackback/id/tr425503380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása