Az egész úgy kezdődött, hogy megláttam az interneten egy fánkreceptet, amit nem olajban, hanem formában kell kisütni. Rögtön elkezdtem keresgélni, hogy hol lehet ilyet venni, és nem sokára, a keresőbe beírva, találtam egy hirdetést, hogy valaki árulja az alig használt csodafánk-készletét, mondván, hogy neki nincs ideje ilyesmivel vesződni. Eredeti csomagolásban, három méretű, és két fazonú(teli, illetve lyukacsos) fánkok készítésére alkalmas formák, és mindez a munkahelyemtől mindössze 5 percre, így nem volt kérdéses, hogy másnap már az én konyhámban fognak csücsülni a formák, várva, hogy itt végre beteljesíthessék a sorsukat.
Így is lett, ráadásul, amit tényleg nem gondoltam volna, a csomagban egy különböző fejekkel ellátott "krémnyomó", és egy receptes füzet is volt.
Elkészítése:
Az alapanyagokat gondosan kimérjük.
A szárazanyagokat, mint a liszt, sütőpor, só, és a cukor egy tálban összekeverjük.
Egy másik tálba ütjük a tojást, amit egy kicsit felverünk villával, mintha rántottát készítenénk, ehhez adjuk az olajat és a tejet, illetve a vanília aromát,
Ezután a két tál tartalmát alaposan összekeverjük.
A formákat háromnegyedig töltsük meg a masszával.
160'C-on, körülbelül 10 percig süssük.
Sweet tipp: legkönnyebben úgy tudjuk a formát megtölteni, ha a kezünket kicsit bevizezzük, és azzal lapogatjuk le szépen a tésztát.
Amíg sülnek, előkészítjük a csokoládét.(felmelegítjük, és temperáljuk.)
Sweet tipp: ha tortabevonót használunk, akkor nincs szükség temperálásra.
A munkafelületet celofánnal letakarjuk.
Sütőpapírból zsákot formálunk, és beletöltjük a csokoládét, majd óvatosan nyomva belőle a csokit, kialakítjuk a bajuszformát.
Hagyjuk megszáradni. (Szükséges esetén a hűtőbe tesszük.)
Miután megdermedt megfordítjuk, így szép sima felületet kapunk.
A kisült, kihűlt fánkokra cseppentünk egy kicsit az olvasztott csokoládéból, és felragasztjuk a "mustache"-okat.
Ezután két pöttyöt teszünk a szemének.
Sweet tipp: a fánkokat nyomózsák segítségével meg is tölthetjük belülről, például nutellával, csokival, lekvárral...
A receptben leírt adagból, 12 kicsi fánk, vagy hat nagy fánk készíthető el.
NAGYON JÓ SÜTÖGETÉST ÉS MÉG JOBB ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!
/Mademoiselle Marshmallow/
Utolsó kommentek