2013.07.25.
23:11

Írta: Mademoiselle Marshmallow

Nyuszis cupcake

Habár húsvét már elmúlt, és még jó sokat kell aludni a következőig; de miért kellene addig várnunk, a nyuszizással? Szerintem nem kell, hiszen ennek a cupcake-nek az elkészítése nagyon élvezetes, és egyszerű, és csupán egy titka van: a minél hosszabb fülek! :)

 

Untitled-1_1.jpg

Elkészítése:

Megvárjuk, amíg a muffinok kihűlnek.
Tetejüket a sárgakrémbe mártjuk, ha szükséges késsel egyenletesen eloszlatjuk.
Kókuszreszelékben meghempergetjük, hogy szép bundás legyen a nyuszink.
Várunk pár percet, amíg kicsit megköt, szárad.
Mazsolából orrot, tortadarából bajszot,
fehér csokoládéból pedig fület készítünk.
Kis bevágást ejtünk a fején, és feltesszük a füleket.

 

Sweet tipp: A Truffes latte vanille című bejegyzésben leírt, egyszerűsített módon temperáljuk a fehér csokit, majd zsírpapírból formáljunk nyomózsákot, és ebbe töltsük a csokoládét. Nyomjunk belőle egyenlő nagyságú, hosszú ovális alakokat, azaz alakítsuk ki a füleket.( Ha nem megy a zsákformálás, akkor egy pálcikát mártsunk a csokoládéba, és azzal "fessük" a füleket zsírpapírra.) Helyezzük hűtőbe, amíg megszilárdul.

 

 

 nyuszka.jpg

NAGYON JÓ NYUSZIZÁST, ÉS MÉG JOBB ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

/Mademoiselle Marshmallow/



Szólj hozzá!

Címkék: muffin cupcake temperálás sárgakrém Truffes latte vanille

A bejegyzés trackback címe:

https://thesweetlife.blog.hu/api/trackback/id/tr295426719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása