A bonbon készítés egyre nagyobb divat Magyarországon, sorra nyílnak az ezzel foglalkozó manufaktúrák, de azt kevesen tudják, hogy egy-két eszköz beszerzése, és egy kis gyakorlás után akár mi magunk is elkészíthetjük a saját csokoládé különlegességeinket.
Ezért készítettem Nektek ezeket a fotósorozatokat, amiket tanulmányozva és a leírást hozzáolvasva, egy kis gyakorlással bárki elkészítheti álmai bonbonját!
Mint erről már korábbi bejegyzéseimben is írtam, a csokizás lelke a temperálás.
Ezt sajnos nem tudjuk elkerülni, kivéve, ha igazi csokoládé helyett tortabevonót használunk.
Elkészítése:
Az eszközöket előkészítjük, a csokoládét letemperáljuk.
A polikarbonát formát eltisztítjuk, majd hősugárzóval enyhén felmelegítjük.
Merőkanál segítségével a forma kétharmadára öntjük a csokoládét, majd egy szélesebb spaklival egyenletesen szétterítjük a forma egész hosszában, hogy az összes kis lyukacska megteljen csokoládéval.
Az asztal szélén megütögetjük a formát, hogy a légbuborékok távozzanak.
A csokis edényünk fölé fordítjuk, fejjel lefelé a formát, és hagyjuk, hogy kicsöpögjön a felesleg, és csak a hüvelynek való csokoládémennyiség maradjon a formában.(Ha magától nem folyna ki, akkor kicsit megütögetjük, majd a spaklival szépen lehúzzuk a felesleget.)
A formát fejjel lefelé az asztalra borítjuk, és kis idő elteltével onnan felemeljük, és hűtőbe tesszük.
Miután megszilárdult, nyomózsák segítségével tetszőleges töltelékkel töltjük.
Ezután, a hüvelyezéshez hasonlóan temperált csokoládét öntünk a forma kétharmadára, amit a spaklival, egy határozott mozdulattal elkenünk.
Visszatesszük a hűtőbe.(képen nem szerepel..)
Dermedés után a formából kiborítjuk.
Igény szerint díszítjük, tálaljuk, és megesszük. :)
Sweet tipp: hősugárzó helyett hajszárítót is használhatsz, illetve a forma eltisztításánál vigyázz, hogy az ne maradjon vizes, a legjobb ha csak papírtörlővel kitörölgeted.
NAGYON JÓ GYAKORLÁST, ÉS MÉG SZEBB BONBONOKAT KÍVÁNOK!
/Mademoeiselle Marshmallow/
Utolsó kommentek