2013.10.09.
14:44

Írta: Mademoiselle Marshmallow

Vendégváró Csokis Roló

Nem szeretek előre elkészített, gyári tésztákat használni, de mégis valamiért volt itthon egy csomag leveles tészta. Már jó ideje ott sínylődött szegény, ezért úgy gondoltam, hogy mivel kidobni azért mégse kéne, csinálok belőle valamit, amit az amúgy mecerás itthon készített hajtogatott tésztával nem mertem volna bevállalni, mert ha nem nem lesz jó a végeredmény, akkor azért sajnáltam volna a rászánt időt és energiát.

Tehát gondoltam egy merészet, és az általában sajtkrémmel töltött kis rolocskákat csokoládé ganache krémmel töltöttem meg.

Untitled-1_4.jpg
Egyszerűsége, és nagyzserűsége miatt neveztem el őket vendégváró rolóknak.

Elkészítése:

A vajas tésztánkat körülbelül 5-6 mm vékonyra nyújtjuk.
A felületét lekenjük tojással.
Két centiméter széles csíkokat vágunk, amiket egyesével feltekerünk a sajtosroló csövekre.
Sütés előtt újra lekenjük tojással.
Előmelegített 230'Cos sütőben aranybarnára sütjük. (kb. 7perc)
Miután kihűlt, óvatosan levesszük a rudakról.

Sweet tipp: a csőre úgy tekerjük fel a tésztát, hogy a következő réteg mindig az előzőnek az egy harmadát takarja.

rolok.jpg

A tejszínt forráspontig melegítjük. (nem forraljuk!)
A csokoládét feldaraboljuk, és a forró tejszínbe dobjuk.
Óvatosan elkeverjük, hogy egynemű legyen, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a vajat.
Tablírozzuk, vagy néha-néha megkevergetve állni hagyjuk, hogy elérje a kívánt sűrűséget.(kb 1 óra)

A kész krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és belenyomjuk az üres rolókba.
A két szélére.nyomunk egy kis extra ganachet, majd a szórócukorba, jégcukorba, kókuszba, vagy bármibe ami nekünk tetszik megmártjuk a végeket.

Sweet tipp: ennél a receptnél az egyszerűség elve vezérelt, azonban a töltelékünket számtalan lehetőség szerint ízesíthetjük, választhatjuk például a levendulás trüffel alapját is.

csokisrolo1.jpg

Azoknak akik mégis ódzkodnának a bolti tésztától, a következő bejegyzésben bemutatok Nektek egy bevált vajas tészta receptet.

NAGYON JÓ SÜTÖGETÉST ÉS MÉG JOBB ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

/Mademoiselle Marshmallow/



Szólj hozzá!

Címkék: ganache vajas tészta tablírozás levendulás trüffel

A bejegyzés trackback címe:

https://thesweetlife.blog.hu/api/trackback/id/tr955558702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása