Mielőtt megosztanám Veletek ennek a frissítő gyümölcshabnak a receptjét, hadd áruljam el Nektek, hogy nem csak eperből, de málnából, ribizliből, sőt barackból, vagy akár vegyes gyümölcsből is fenséges krémhabokat készíthettek.
Elkészítése:
Az alapanyagokat gondosan kimérjük.
Az epret alaposan megmossuk és eltávolítjuk a zöldjét.
Kisebb darabokra vágjuk, és egy tálba helyezzük.
Hozzá adjuk a porcukrot, a citromlevelet és a mentaleveleket.
Egy habverő, vagy villa segítségével homogenizáljuk őket, ha így nem sikerülne, vagy folyékonyabb krémet szeretnénk, akkor botmixerrel turmixoljuk össze.
(Miután végeztél ne felejts el eltávolítani a leveleket!)
A tejszínhabot verd fel keményre és szépen fokozatosan add a gyümölcshöz.
Először csak egy picikét keverj bele, majd apránként adagold a többit.
Tedd hűtőbe, hagyd kihűlni, majd szervírozd hideg pohárkákban.
Díszítsd mentalevéllel, citromkarikával.
Sweet tipp: a tejszínt csak akkor tudod felverni, ha hideg! Ezért mindenképp pihentesd hűtőben egy-két órát felhasználás előtt.
Ugyanez a receptúra egy kis piskótával kiegészítve kész desszertet eredményez.
Eperhab kuglóf
A fent leírt módon elkészítjük a krémet, azzal a különbséggel, hogy a felszeletelt eper két harmadát keverjük csak össze a porcukorral, a maradék egy harmadot félretesszük. Piskótát készítünk, vagy veszünk, és beletördeljük a masszánkba.
Az eperdarabokat is beledobáljuk, majd az egészet egy előre lehűtött kuglóf formába tesszük.
Sweet tipp: a legideálisabb üvegből készült formát használni.
A tetejét folpackkal letakargatjuk és a mélyhűtőben pihentetjük egy-két órát. Amikor elkészült, felfordítva szépen kicsusszan a formából.
Sweet tipp: a citromlevet mindenképpen még a cukros gyümölcspéphez add, nehogy a tejszínhab kicsapódjon!
/A recept alapján 4 személynek ideális mennyiségű eperhabkrém készíthető el. A hozzáadott cukor mennyisége ízlés, illetve a gyümölcs fajtája és édessége szerint nyugodtan változtatható./
NAGYON JÓ FŐZŐCSKÉZÉST ÉS MÉG JOBB ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!
/Mademoiselle Marshmallow/
Utolsó kommentek